Table of Contents

## What is the average speed of a plane in KM?

The typical cruising airspeed for a long-distance commercial passenger aircraft is approximately 880–926 km/h (475–500 kn; 547–575 mph).

**How do you calculate the average speed of a plane?**

Background: Average speed is the distance traveled divided by an elapsed time. If you drive 100 miles in 2 hours, your average speed would be 50 miles/hour.

### How far can a airplane travel in 3 hours?

In other words, it takes a hour for the plane to advance 350 miles. You may also read it the other way around: with each passing hour, the plane travels an additional 350 miles. Maybe this last point of view is the most useful to solve your problem: in 3 hours time, the plane will have traveled 350 miles, three times.

**What is the minimum speed for a plane to fly?**

Aeroplanes, or airplanes if you’re American, need to maintain a certain speed to allow flight. Technically this is the so-called ‘stall speed’, where air passes over the wings fast enough to sustain altitude, and for small planes this can be less than 50km/h (31mph).

## What is the average speed of 250 miles per hour?

For example, if the total distance travelled was 250 miles and the time it took was 5 hours, then the average speed was 250 / 5 = 50 miles per hour (mph). If the distance was 200 kilometers and it took 4 hours to cover it, then the speed was 200 / 4 = 50 km/h (kilometers per hour).

**How to calculate the average speed of a plane?**

If it was in meters and seconds, it will be in m/s (meters per second). Example: If you took a plane from New York to Los Angeles and the flight was 5 hours of air time, what was the speed of the plane, given that the flight path was 2450 miles? The answer is 2450 / 5 = 490 mph (miles per hour) average speed.

### Which is an example of an average speed?

Finding average speed examples Example 1: Using the equation above, find the speed of a train which travelled 120 miles in 2 hours and 10 minutes while making four stops, each lasting approximately 2.5 minutes. First, subtract the time spent at the train stops: 2.5 x 4 = 10 minutes. 2:10 minus 10 minutes leaves 2 hours of travel time.

**How to calculate distance with speed and time?**

Distance formula The formula for distance, if you know time (duration) and the average speed, is: d = v x t where v is the velocity (average speed), t is the time and d is distance, so you can read it as Distance = Speed x Time.